.::.Tooth Fairy.::.

Sunday, 4 March 2012

perempuan cantik selalu curang???

assalamualaikum semua..
macam entry yang lepas aku de coretkan tentang lelaki playboy
kali nie aku nak cerita pasal perempuan cantik selalu curang...
betul ker statement nie??

tengah dok bersiap p kelas dan online FB..tiba-tiba jerk ternampak seorang hamba allah nie post gambar dibawah

siap masuk paper wooo...

aku rase nie de link jugak laa dengan apa yang aku post semalam..tapi kali nie lebey kepada perempuan...
walaupun aku perempuan...tapi tak de laa aku menidakkan atau mengiyakan statement nie..
ia bergantung pada individu itu sendiri..

jom kita lihat kenapa perempuan cantik selalu curang terhadap pasangan..

1. PIKAT LELAKI KAYA
cube korang tengok..lelaki kaya dato' ke tan sri ke mesti nak yang supermodel artis...mereka nie semua kan cantik...so bagi mereka yang cantik nie..aim utama adalah nak kaut keuntungan lelaki kaya...

2. TERLEBIH KASIH SAYANG
sebab kasih sayang yang diterima terlalu banyak laa susah untuk dia pilih mana yang terbaik..bila merasakan orang yang berada disisi dia kurang memuaskan beralih ke lelaki lain..dari situ nampak yang dia nie curang

3. PERASAN
bagi mereka untuk mendapatkan pasangan hidup ini sesuatu yang bagitu mudah...bukankah lelaki hanya suka pada kecantikan luaran tp bukan dalaman..

4.MEMBUAT TEMAN LELAKI CEMBURU
kadang-kadang perempuan cantik curang sebab nak tengok teman lelaki yang sedia ada nie cemburu..mgkin sebab selama ni teman lelaki dia tak pernah tunjuk perasaan cinte yang mendalam kot.

5. KELUARGA
mak bapak suruh cari ramai calon sebab senang nak buat list calon menantu..

realitinya bukan perempuan cantik saja yang lakukan ini semua..perempuan kurang cantik pun buat jugak..so kita tak boleh laa label perempuan caktik nie selalu curang sebab lelaki yang ada teman wanita yang kurang cantik pon akan ditinggalkan kalau lelaki berkenaan tak reti jaga hubungan..
so pandai-pandai laa jage hubungan yang ada..
tak salah pilih perempuan cantik..kalau dapat satu ganjaran laa..kalau tak dapat mungkin rezeki apa yang ada jerk..huhuhu
gambar hiasan semata-mata



p/s: percaya tak kalau realiti perempuan cantik mesti pakwe dia tak ensem..lau lelaki ensem awek dier mesti cantik..kenape ek?? (en.BF saya tak ensem makne yer saya cantik laa kan?? heheheh)

1 comment:

  1. aq x curang sbb aq xchantek . haha

    ReplyDelete