.::.Tooth Fairy.::.

Friday, 30 December 2011

EXAM TIME!!!

ASSALAMUALAIKUM sume...
tak nak wat entry panjang-panjang kali nie..
sebab aku nak exam esok..hahahha
nie giler laa nie...esok exam tapi satu ape pon aku tak bace lagi..
teruk yer aku...entah ape laa aku nak jawab esok....


good luck pada readers yang nak ambek exam sepanjang bulan ini k...
sekian..
salam....

Tuesday, 27 December 2011

1ST JOB (entry tertunggak part 2)

assalamualaikum..
entry seterusnya pada hari ini...
( nakblasdendamsbbdalametakupdatedblog)

aku rase aku xpernah tulis lagi kan hobi baru aku 
photoshoot...
tak tahu kenapa aku nie minat sangat dengan photoshoot...
minat tuh mkin terserlah bile aku dapat  DSLR..walaupon free @ pinjam tp minat aku tuh mengatasi segalanya..

berbalik pada tajuk entry...
ini laa 1st job aku selepas aku berjinak-jinak dalam industri ini...
tolong ambek pic mmber untuk dinner beliau..
kire 1st job sbb berbayar kn..hehehe
walaupon sedikit..tp bg aku itu satu kepuasan...
jom tgok pic yg aku ambek sepanjang perjalanan majlis...








p/s : tq pada AIN SYUD sebab sudi terima aku jd photographer ko k....

DINNER..DINNER..DINNER (entry tertangguh part1)

assalammualaikum...
lama kot aku tinggal kan blog nie...
bz memanjang aku nie kan??
hishh...kadang2 masa untuk diri sendiri pon aku xde..

walaupon bz-bz aku nie...aku sempat lagi 3 dinner...
1. dinner keusahawanan ( course)
2. dinner sime darby ( kolej kediaman)
3. dinner rakan muda ( kelab kesayangan)
adil kn??
sume dinner yg berkaitan aku g..hehhe

korang semua tau kan setiap dinner ade tema masing2..mcm tu laa gak aku..time nak dinner nie laa mcm2 kami pk dan sanggup abis kn duit tuk g ke dinner tu..
tak fikir wet jamuan tuh berapa kene bayar
baju tuh berapa banyak duit keluar sbb nk tampil cantik..
sanggup pinjam barang orang len sbb nak nmpak smart..
huh..macam-macam kejadian..

tgok setiap dinner aku tampil dengan pelbagai wajah..

korang yang len punya dinner macam mane??
menarik  dan smart tak penampilan korang..

Saturday, 3 December 2011

kucing pon sayang anak tau..

assalammualaikum...
tengah-tengah dok meng'on9' kn diri depan lappy...
tiba-tiba langkah ku terhenti (nyanyi mcm dlam lagu uh)..
aku tiba-tiba teringat nak karang pasal satu peristiwa time aku tunggu nak masuk kelas ari tuh..

sedang aku khusyuk mentelaah (perghh ayat aku takboleyblah) perhatian aku terhenti bila aku dengar bunyi kucing mengiau..
rupe-rupe yer ada mak kucing panggil anak dier...
tengah mereka bermain-main...
tiba-tiba.....
:
:
:
:
:
jeng..jeng..jeng...

makcik cleaner nie culik ank kucing tu..
mak kucing itu terpusing-pusing mencari-cari anak dier..
nampak laa kesungguhan mak kucing tu mencari anak-anak dier...
sampai mengiau tak kuar suara...
kecian aku tengok...

--------------------------------------------------------------------------------------------------

korang sume nilai sendiri...sedang kan kucing pon sayang kan ank..inikan manusia yang buang anak macam tu jerk...
nampak sangat mereka-mereka yang buang anak mereka uh lebey teruk dari binatang...
binatang sayangkan anak mereka..tapi mengapa tidak manusia??
pelik kan??

satu info dari mmbe aku time kami ronda-ronda naik moto ari tuh.
dier cakap kucing jantan akan makan anak dier sendiri..
itu pon kalau dier rase anak dier tu mengancam dier or sebijik macam dier??
betol ker???
aku pon tak pasti fakta tentang ini..

ok sekian..
wasalam








p/s: aku tulis post nie sebab membe aku AinSyud  cakap blog aku nie daa bersawang sangat2..

Tuesday, 22 November 2011

SIFAT ORANG KITA

assalamualaikum..
ya allah..bersawang sungguh blog ak nie di laman sesawang...
hehehe
nampak sangat laa aku da lama tak updated post..
bukan merajuk bukan malas..
cume tak ade kesempatan yang fixed tok menulis...
idea pulak makin kering...
kadang-kadang tu ase nak menulis..tapi mase tak ade...
ini pon bawak lappy mase g kelas..waktu gap baru laa de mase nk tulis blog.
tu sebab boring tak tau nak buat per tok satu jam sengah nie..

berbalik entry pasal aku nak tulis nie...
aku nak cerita pasal kedekut...
ada dua jenis kedekut...
1. kedekut TJ
2. kedekut JMT

'kedekut TJ" yang aku maksud kan nie kedekut tangkai jering..
kedekut yang mang tahap paling kritikal laa kan...
xde sape dapat ubah melainkan dirinya sendiri...
bukan nak cakap laa kan..
kedekut TJ nie...sampai nak beli barang tok diri sendiri pon susah...
kite senang nampak owg yang jenis kedekut TJ nie bile kita duduk satu rumah atau satu blik dengan dier (hostel laa senang cakap)..
dier akan buat barang kita macam barang dier..tapi barang dier dier tak bagi kita gune...
bagi aku..orang macam nie xpatut duduk dengan orang lain laa kan...

kedekut jenis yang kedua ialah 'kedekut JMT' iaitu kedekut jimat...
kedekut jimat nie macam kalkulatif laa...
means dier berbelanje jugak..tp ade limit laa...
kire macam dier gaji tok sebulan tuh...
akan caver makan dier or sume skali sampai laa ujung bulan..
kedekut jenis nie..dier boley nak duduk dengan orang lain berbanding dengan kedekut TJ td..

so..korang2 yang pernah duduk asrama uh pernah x jumpe orang sebegini...
aku nie jenis tidak pernah berkira bab2 makan or shopping..
tp bile seseorang uh daa mula berkira dengan aku jangan tanya kenapa aku boley jadi 10kali berkira dengan dier....
bagi aku buat baik tu berpada-pada laa..jangan laa sampai orang yang kedekut ini memanipulasi kan kehidupan korang yang sempurna itu...


sekian..
wasalam,,,


p/s= aku tidak tuju kan pada sesiapa..just nk kongsi cerita...tp pada yang terasa uh harap maaf laa yerk..bawak2 laa berubah..siapa mkn cili dier laa terasa pedas...hehehe...

Thursday, 3 November 2011

Sebab Perempuan Akan Benci Lelaki

Assalammualaikum dan selamat sejahtera
rindu laa pulak nak menulis nie..
kali nie tajuk entry memang macam jiwang sikit laa..
hehehe
bukan ape..tajuk dier nie mang menarik minat aku nak kongsi dengan korang..
bnde nie pada perempuan memang senang nak kesan..
tapi bagi lelaki..dorang memang tak pernah peka tentang diri mereka sendiri dan kadang-kadang mereka mudah kehilangan orang yang mereka sayang..
mari kita lihat kenapa perempuan terlalu benci perangai laki sampai tahap tak boley langsung nak terima dorang dalam hidup mereka..
so pada lelaki take note dan sila lah berubah demi kebaikan 
Okey??

1. Meninggikan Suara..

lelaki ini fikir yang suare dorang tuh terlalu macho...tapi lau sekadar nak tegakkan benang yang basah atau setakat nak tunjukkan ego yang tinggi uh baik lupe kan jerk laa...korang tak macho pon bile dengan perempuan korang tinggikan suare uh...

2. Main Kayu Tiga

ini laa masalah paling besar dalam perhubungan...aku sendiri tak pasti laa kenapa lelaki nie tetap nak cari perempuan lain walaupun daa ada yang istimewa dalam hati mereka...agaknya mereka nie nak test market laa..konon yer ramai perempuan yang bakal kecundang dengan mereka dengan sekali ayat jerk

3. Suka Cuci Mata

perangai ini laa yang paling aku menyampah lau pergi jalan...awek kat sebelah punya laa cantik kan...tapi still nak usha perempuan lain...memang macam bangang laa kan..tp bila awek dier usha lelaki ensem tau pulak nak melenting kan cakap perempuan uh gatal laa pulak..

4. Mengongkong

perbuatan ini memang laa sangat annoying sungguh...kalau daa kawen uh lain cerita laa..memang patut pon...ini belum ada pape ikatan daa nak kongkong lain macam..memang nak kene cepuk laa kan..sampai awek uh nak mandi pon kene bagi tau dulu ker...aiiyyooo...tolong laa cik abang oi...

5. Ego

bende ini memang tak akan lari dengan lelaki..memang sifat ini terkenal dengan lelaki...ego mereka ini maha hebat..sanggup kehilangan orang yang mereka sayang semata-mata tak nak turun kan ego mereka...pe laa sangat ego yang korang pertahankan uh..tak kan kemana pon..semakin tinggi ego..semakin perempuan benci tau tak??

6. Kaki Rokok

tahukah kamu (lelaki) bahawasanya perempuan tidak suka pada asap rokok..dan kamu sendiri maklum kan bahawa asap rokok uh boleh membunuh mereka yang tidak merokok...hish..kurang-kurangkan lah hisap rokok uh..duit yang ko buat beli rokok uh lebey baik korang beli bnde makan..kenyang laa jugak..

7. Tidak Tahu Menghargai

memang susah nak jumpe lelaki yang paam perempuan..nak-nak dapat perempuan yang mempunyai pelbagai karenah..memang payah laa kan..walaupon mereka sedar yang perbuatan kekasih mereka itu..lelaki akan ambil tindakan buat-buat tidak nampak bende tersebut dengan alasan bende demikian sangatlah remeh temeh..tapi bagi perempuan pulak bende uh sangat bermakna...


sebenarnya banyak lagi alasan..tapi aku malas nak ulas...karang korang boring nak bace pulak kan..
so ini sebahgian jerk laa yang aku ulas dengan bahasa dan pemahaman aku sendiri...
so kalau aku tersalah tafsir maaf laa yerk..hehehe
buat semua lelaki ambik ini sebagai guide line korang untuk tidak lagi kehilangan orang yang korang cinta dan sayang..
buat perempuan pulak terimalah kelemahan yang terdapat dalam diri lelaki...
sesungguhnya tidak ada manusia dalam dunia ini yang sempurna sifatnya...
sekian...
wasalam..

sumber dari: sini



Saturday, 29 October 2011

"H.a.N.t.U k.O.r.E.a" daa dtg melanda!!

assalammualaikum sume!!!
korang mesti slalu dengar pasal cerita korea kn...
sebut pasal korea...
cerita apa yang korang ase paling korang ingat??
FULL HOUSE??
WINTER SONATA??
PRINCESS HOUR??
BOYS OVER FLOWER??
YOUR BEAUTIFUL??
lau nak disenaraikan mang laa xcukup satu entry..
aku nie mang peminat setia cerita korea...
tapi aku sendiri tak tau bila minat itu timbul...
hehehee..teruk gak aku nie kadang-kadang...

tapi mang tidak dinafikan lagi laa..
kalau seseorang tu daa tengok cerita korea nie nak-nak drama...
mang boleh jadi ketagih kot..
senang cite..
cerita korea nie MEMANG BERHANTU...
siyes...
aku tak tipu korang...
lau tak caye korang try laa skali...
tak kira laa laki atau perempuan...
kalau sekali daa start tengok...
mang xley berenti..
makan kemana..tidur kemana...
yang paling truk mandi pon tak tentu hala....
teruk kan penangan cerita korea nie...

aku nasihatkan pada korang jangan laa start tengok cerita korea nie..
nak-nak time assignment bertimbun or dekat-dekat exam..
kang satu kerja pon xjadi....
naya jerk nanti..

lau nak tau korang nie hantu korea ker x..cube teka gambar kat bawah nie....kalau betul sume...mang sah laa anda laa HANTU itu!!!
hehehehe





Thursday, 27 October 2011

"R.A.G.A.M" "B.E.R.C.I.N.T.A"

Assalammulaikum dan salam sejahtera pada yang bace dan singgah entry nie...
sebenar nya xde mood nak tulis entry pada waktu2 mcm nie..
tp tiba-tiba tertarik dengan satu post kat 'mukabuku' member aku sorang nie..
kire berminat nak kongsi kasi orang lain laa...
panjang pulak mukadimah..jangan mara yerk..

entry kali nie pasal RAGAM BERCINTA

♥ kalau bercinta, jangan berkepit macam belangkas, hantar surat berbelas-belas, SMS berbalas-balas, masa 
dating sebelah tandas, berpeluk-peluk dalam bas, asyik menjeling dalam kelas, minum air perghh kongsi 
segelas...

bila ada konflik , haa mula la nak frust, nak tunai solat pun malas, tak dapat tumpu study dalam kelas, waktu
 result nak keluar tahu pulak cemas, takut exam tak pass, tup tup awek sendiri kena kebas, kesian.. melepas !

so, jadilah couple yang ada class, berdating ikut lunas, bergaul ada batas, jaga maruah dengan tegas, syariah
 dijaga dengan jelas, tutur kata sentiasa beralas, kalaulah cinta yang dihulur ikhlas, janganlah bimbang, cintamu
 pasti berbalas.

♥ kepada yang masih SINGLE,

cinta ibarat kupu-kupu, makin dikejar, makin dihindar. tapi,bila kau biarkan ia terbang, ia akan 
menghampirimu disaat kau tak terduga. cinta mampu membahagiakanmu, tetapi sering pula ia menyakiti. cinta
 itu hanya istimewa apabila kau berikan cinta kepada seseorang yang layak menerimanya.


♥ kepada PLAYBOY/PLAYGIRL,

jangan katakan 'AKU CINTA PADAMU' bila kau tidak benar-benar peduli. jangan bicarakan soal cinta bila
itu tidak benar-benar ada. jangan sentuh hidup seseorang bila kau hanya berniat untuk mempermainkannya.
 jangan menatap ke dalam mata seseorang bila kau lakukan untuk pembohongan. hal paling kejam yang 
dilakukan ialah membuat seseorang jatuh cinta, sedangkan kau tak berniat langsung untuk MENERIMANYA saat ia terjatuh.


♥ kepada yang PATAH HATI,

bertahan selama kau menginginkannya akan menghiris luka sedalam kau membiarkannya. persoalannya, 
bukan bagaimana mengatasi rasa sakit itu, tetapi apa yang boleh diambil dan dihayati sebagai pengajaran dan
 hikmahnya.

♥ kepada yang BELUM PERNAH JATUH CINTA,


bagaimana kalau jatuh cinta? mahu jatuh, JATUHLAH ! tetapi jangan sampai terjerumus. biar selamba janji 
stabil. cubalah untuk memahami. bersedialah untuk terluka dan menderita, tetapi jangan disimpan semua rasa 
jika itu yang benar-benar dialami.


♥ kepada yang TAKUT MENGAKUI,

cinta menyakitkan apabila anda memutuskan hubungan dengan seseorang. tetapi lebih sakit lagi, bila 
seseorang memutuskan hubungan denganmu. namun, cinta paling menyakitkan apabila orang yang kau cintai
langsung tidak megetahui perasaa mu terhadapnya.


♥ kepada yang masih bertahan MENCINTAI SESEORANG YANG TELAH PERGI,

hal yang menyedihkan dalam hidup ialah apabila kau bertemu seseorang, lalu jatuh cinta.akhirnya menyedari
 bahawa dia bukanlah jodoh dan kau telah mensia-siakan masa bertahun-tahun untuk orang yang tidak layak.
 kalau sekarang dia tidak layak, 10 tahun dari sekarang pun dia tidak akan layak. biarkan dia pergi, dan 
lupakan






Sunday, 23 October 2011

PERLUKAH KITA BELAJAR???

assalammualaikum pada semua readers..
tiba-tiba datang angin rajin nak wat entry pada waktu pagi buta nie...
nie sebab tak boley tido study finance laa nie..
ok2..tak nak laa mukadimah panjang-panjang..nanti korang bosan nak bace blog aku nie..hehehhe..
bajet macam ader jerk yang bace
belajar??? perlu ker??
bagi diri aku sendiri ia perlu...tp sampai tahap mana kita perlu belajar??
adakah sampai PHD?? or just SPM jerk??
bagi aku setiap orang ada kemampuan sendiri...
pada pandangan mata kasar aku laa kan..
tidak semestinya orang yang belajar sampai PHD tu akan berjaya dalam hidup dan orang yang hanya habiskan pelajaran setakat SPM akan menjadi manusia yang bodoh dan miskin kat dunia nie...
semua nie terlatak pada padangan seseorang...

korang tau tak yang mana peratusan orang giler kt hospital sakit mental nie ramai yang ada PHD...dan ramai jutawan kat negara kita nie hanya ada kelulusan SPM dan lagi rendah pon ada...
dari situ kita boley nampak..tidak semestinya belajar tinggi itu boley menjamin masa depan...
bukan aku kata belajar tinggi itu tak patut...sebenarnya mang perlu pon...tapi jangan laa kita sesekali memandang rendah pada orang lain bila kita nie berada diatas..

aku bagi contoh lagi antara pelajar lepasan ijazah IPTA dengan pelajar lepasan kolej IKBN....
sapa yang lebey banyak menganggur sekarang??
bukankah pelajar lepasan ijazah IPTA nie...ini disebabkan mereka ini memilih kerja daa satu hal..satu lagi mereka nie tidak ada kemahiran langsung...
tapi....
pelajar IKBN apabila habis jerk belajar terus dapat tawaran bekerja dimana-mana company...
bukankah iutu sangat beruntung....uhuuhu

kita boley lihat dari banyak sudut lain lagi...mungkin pada masa alam persekolahan mereka-mereka ini tidak pandai dalam bidang akedemik...tapi mereka ini ada keistimewaan dalam bidang kemahiran...
sebenarnya kita kat dunia nie salaing memerlukan satu sama lain...
bukan laa perlu ada kemahiran jerk..tapi perlu ada pengetahuan sama jugak yerk..

usaha seseorang itu terletak pada hatinya sendiri...kalau dia telah set mind dia untuk kearah kejayaan..maka kejayaan adalah milik dia...
tapi kalau dier gagal merancang..maka kegagalan telah ada dalam genggamannya..

so...pada mereka yang memandang rendah pada orang yang kelulusan rendah daripada beliau..ingatlah bahawa setiap manusia ada rezeki masing2...
dan
pada mereka yang berada dibawah..tak usah pandang tinggi sangat pada mereka yang berada diatas tu..kerana anda mungkin lagi berjaya dari pada mereka...

ingat belajar itu perlu yerk untuk masa depan yang cerah...

aku tak berapa nak suka study sebenarnya,,,hehehehhee


p/s: aku xstudy lagi finance..padahal sok exam nie...

Sebenarnya kan awk.......

Asslammualaikum....
hai semua...sihat ke x nie??
Ya Allah...daa bersewang daa blog nie...
hish2..tuan dier nie busy bebonar la nie sampai nak updated blog pon tak de mase..
ya..mang betol laa lately nie aku mang memanjang busy..
sok ade exam..tp masih tak de kesedaran lagi uh..
bila tah aku nie nak berubah...
hurmmm...bila updated blog nie satu jerk masalah aku nk tulis pasal apa..
sebelum bukak uh banyak jerk nak cerita..
bila start menulis..haiyakkkk....lupe laa pulak daa...

title kte pada hari ini (cewah mcm lecturer pulak gaya yer)
A.L.A.S.A.N
alasan??? pe kaitan nie...
setiap bende yang berlaku dalam hidup kita nie penuh dengan alasan...
cume kadang-kadang kita tak tahu yang alasan kita uh boley diterima pakai atau tidak...
manusia nie kadang-kadang mencipta seribu satu alasan untuk menutup atau menafikan tindakan atau kesalahan mereka..
tapi tahukah mereka alasan yang tercipta itu boley memudaratkan diri dan orang lain??

sejak kecik lagi kita nie daa pandai cipta alasan...(jgn nk ckp x k..sume org sme jerk) tak percaya ker dari kecik daa cipta alasan..mari kte lihat contoh..
bila pergi sekolah lambat kita mesti cakap bas lewat laa..lupe kunci jam laa...padahal mase kt umah dier laa yang pling liat nk bangun...
dan bila cikgu tanya mase homework..time uh mesti ada yang bagi alasan tak bawak buku..sebenarnya ada dalam beg..ckap xbawak sebab tak siap lagi kerja uh...hahahaha

bila besar sikit pandai pulak ber'kapel' aka bercinta...
alasannya..membe-member lain sume ada bf/gf daa..nk rase gak macam mane pengalaman tuh..

then bila ada daa bercinta..cipta pulak alasan kt pasangan...
contoh bila lambat angkat fone
mesti nanti bg alasan tak perasan..hanfone dalam beg or silent...nonsense sungguh...

bila tima daa nak kawen..ade lagi alasan yang diberikan..
duit tak cukup laa...tak bersedia laa...tak setaraf laaa..
pe laa..sume uh boley ubah n lau kte berusaha lasan macam uh tak akan ada rite??

tgok...nie belum masuk part lain nie..sepanjang hidup kita nie..berapa banyak alasan yang pernah kita berikan pada orang lain untuk tutup tindakan dan kesalahan kita...sebenarnya lasan itu tidak akan ada kalau kita tidak membuat kesilapan atau kesalahan...
tapi lumrah manusiakan...memang tak lari dari kesilapan dan kesalahan sebab tu laa alasan akan muncul sekali dengan setiap apa yang kita buat tu..

so..nanti jangan laa bilaa daa kawen bagi alasan nk kawen lagi satu sebab bini dier daa tak lawa lagi..mang kene pelempang free laa kan...huhuhuhuhu

ok laaa..
sekian tok kali ini...
wasalam...

pasnie jgn nk bg alasan sgt yer bile wat sesuatu....

Wednesday, 12 October 2011

SETELAH SEKIAN LAMA

assalamualaikum pada semua...

rasanya sudah lama kot blog nie sepi tak bertuan.

bukan tak nak menulis..

tp.....

kesempatan tuh tidak menyebelahi aku laa pulak..

actually macam2 cite nak bagi tau kot...

xpe2..slow2...pelan2 kayuh.. :P

hurmm....

nak mula cite yang mane ek??

bnyk sgt laa pengalaman yg interesting sejak aku naik sem 3 nie...

okey dokey..

aku nak start dengan aniversary aku dengan Mr. ASR aku...

entry sebelum nie aku cakap yan aku daa reak dengan dier btol dak??

tp sempena anivesary kteowg pada 101011 ari tuh...

kami KAPEL BALIK!!!!!!!!!!!!!!!

yahoo..jodoh kami masih panjang...

alhamdulillah Allah temukan aku dengan insan yang amat sempurna (bg aku laa)

aku nak nasihat kan pada mereka yang tengah hangat berkapel kt luar tuu...

ingatlah kte hanya mampu merancang..

tuhan yang tentukan segalanya..

dan jangan laa beri arapan pada seseorang lau kita sendiri tidak pasti hala tuju hubungan tersebut k..

INGAT!!!

jangan sesekali pernah ada perasaan untuk mempermainkan perasaan seseorang..

kerana ada orang lain akan mempermainkan perasaan kita balik suatu hari nanti...

ok..

sekian...

wasalam buat smua...


p/s: wat Mr.ASR thx terima sy balik dlam hidup awk..bby syg b ketat2...xmoo noty2 ag k...muaahhh...<3

Friday, 16 September 2011

CAKAP TAK SERUPA BIKIN

salam...

kali nie aku nak tulis pasal  CAKAP X SERUPA BIKIN...

mungkin korang kat sana faham sangat kan apa yang aku maksud kan nie...

aku kadang-kadang pelik laa dengan orang yang main cakap tanpa fikir yang dia jugak wat benda yang sama...

let say laa..

macam orang tanya kita apa yang kita x suka tentang seseorang yang lain...

then kita pon jawab laa x suka sebab dia tu kuat tacing...

tapi pernah x kita fikir macam mane diri kita dengan orang lain...

macam mana orang lain menilai diri kita...

aku rasa kita xpatut kn xsuka kan seseorang...

masing-masing ada kelemahan sendiri..

so xpayah laa nak fikir diri kita terlalu hebat dekat mata orang lain..

betol x??

sorry laa pada readers yang terasa dengan entry aku kali nie...

tapi itu apa yang aku nampak depan mata aku sendiri...

aku semakin pelik dengan orang yang type macam nie...

seolah-olah dia nak nampak sempurna depan semua orang..

konon yer dia laa THE BEST EVER...

sorry laa..bagi aku kau sungguh ANNOYING laa...


kan daa keluar muka aku..-buruk sungguh-

sudah laa...buat apa ko perlu berlakon depan semua orang yang ko tu hebat...

satu hari nanti kehebatan yang ko lakon kan selama ini akan terbongkar kalau ianya palsu semata-mata..

sedar lah hidup ini cuma sekali...

x perlu nampak gah depan orang lain walhal kita xmampu berbuat demikian...

sekian...

wasalam

Wednesday, 7 September 2011

.::. dpp ku kebanggaan ku.::.

tajuk entry xsama mcm yang aku nk ceritakan...mgkin ada laaa ckit...hehehehhe...

kali nie aku nak cerita pasal dimana aku belajar..

mungkin ada sesetengah dari korang tau...

ada yang xtau kan....

aku belajar kt...

UNIVERSITI UTARA MALAYSIA...


korang nak tau kat mana terletak u ak nie..google laa...(bg yg xtau uh lempang nak..nama pon utara kn..paam2 laa...)

kt UUM nie bnyak kolej kediaman...

lau tak silap aku laa ada 15 kolej kediaman...

dan kolej kediaman atau dikenali oleh pelajar-pelajar lain  (DPP)  yang ak tinggal ialah

jeng..jeng..jeng...

pic google...

DPP SIME DARBY....

lau orang lua tanya aku pe best yer sime darby nie...

aku xtau nak jawap per...bagi aku xbest kot....

hahahaha..juz kidding...

aku banyak abis kan masa aku kt bilik n bilik kelab SRM jerk...

sebab tu kadang2 aku tak kenal sangat budak2 kolej aku nie,..

pada mereka yang kenal aku tp aku xkenal uh harap maaf laa yerk....

bukan sombonk..tp lupe nama laa..hahahaha

sekarang aku daa masuk sem 3...

macam kejap jerk masa berlalu...

rase macam bru jerk masuk U semalam...

tbe2 ari nie aku datang daftar aku daa ada junior laa...

terasa diri nie makin tua laa pulak kn...

sem kali nie aku dapat rumate bru..aku rase dier nie junior..sebab aku masuk blik td daa ada barang orang..

yess boley buli..hahahaha

eh xde laa aku nie seorang yang baik..

panjang lak entry kali nie....

mgkin bnyk idea nk tulis kot...

almaklum laa bru jerk sampai bumi sintok nie....

udara segar bila dok kt utan nie..hahahahhaa

k..

sekian..

wasalam


p/s: pada rumate lama aku..aku akn rndu saat kte bersama....hahahahha....pada rumate bru a.k.a junior..selamat dtg ke dunia aku yg xberapa nk betul sgt nie...huhuhuuhu...nice to meet u babe....


Saturday, 3 September 2011

.::.permata hati ku..pengubat jiwa.::.

assalamualaikum...

entry kali nie aku nak ceritakan mengenai permata hati aku...

aku nie daa ada anak ker??

jawapannya...

YAA...

ank sedara...hahahahha..(gelak jahat)

pada saat ini...waktu ini detik ini....

aku hanya ada 9 orang anak sedara yang bakal bertambah entah bila agaknya tu..

pada entry2 sebelum nie ak cuma pernah cerita pasal adik-beradik aku jerk...

pasal anak sedara aku nie ak rasa x pernah nak cerita lagi...

nie pic anak sedara aku selepas diedit...

dari picture kat atas nie pon korang boley agak kan yang anak sedara aku nie berbagai-bagai ragam...

tekaan korang mang tepat sekali...

makin ramai anak sedara..makin pening laa pale otak aku....

nak-nak bila sume daa kumpul..

ada sembilan orang daa macam 100 orang jerk...

bising dia uh jangan nak cakap laa...mang ley buat orang lain pekak jerk..

anak-anak sedara aku nie semuanya celik it...

kadang2 ak pon belajar dari dorang..

mereka nie mang advances giler laa....

aku pon tak tau dorang nie keturun sape...

maksu dier pon kalah laa...

aku dapat rase kan bila aku keje nanti..

mesti aku kene bagi anak sedara aku wet aye...

sekarang nie bru 9...

esok lusa bertambah berapa aku pon tak tau laa...

botak pale macam nie weh..
hahahaha

k laa...

nanti ak menulis lagi..

da kering idea nak tulis pasal dorang nie...asyik bising jerk dari tadi...

k..

sekian...

wasalam

Sunday, 28 August 2011

Yang Mana Lagi Penting

Assalamualikum...

rasanya sudah lama aku tak menulis blog...

rasa rindu pulak untuk menulis bait2 dalam entry kali nie...

kali nie aku nak coret kan tentang perkara yang kita kadang2 tak sedar..

semua orang mempunyai sahabat...

tetapi sahabat itu bloey ke bersama kita dikala kita susah dan senang...

ada sahabat yang akan ada disisi kita waktu kita senang sahaja...

ada sahabat yang berada disisi kita waktu kita susuh sahaja...

tapi untuk mencari sahabat yang ada di kedua-dua waktu susah dan senang ini mang payah...

ada orang selesa bersahabat dengan berlawanan jantinanya...

ada orang sebaliknya...

setiap orang dalam dunia nie berbeza-beza....

ada yang percaya kan orang luar daripada keluarga sendiri...

ada yang sanggup bergaduh, berbunuhan dengan keluarga sendiri demi kekasih mereka tanpa usul periksa terlebih dahulu...

manakah keperimanusian mereka terhadap keluarga kandung sendiri yang kenal sejak lahir lagi...

mengapa mesti percaya kan orang luar dari keluarga sendiri...

begitu juga sahabat...

anggap laa sahabat itu seperti keluarga kandung...

nescaya kita tidak sanggup melihat dier susah..

tetapi berasa senang bila melihat dier bahagia...

bak kata one of my best friend ever...

antara SAHABAT dengan KEKASIH...
SAHABAT lagi PENTING...

antaran KEKASIH dengan KAWAN...
KEKASIH lagi PENTING...

TETAPI antara kesemuanya....
KELUARGA adalah SEGALANYA dari benda lain....



sekian...

wasalam

Wednesday, 17 August 2011

Ku Yakin Dia Milik Ku..

entah kenapa tbe2 ak begitu yakin yg jodoh ak nie kuat dgn dier..apa pon yg melanda hubungan kami...kami tetap bersama....pernah satu ketika dulu ak katakan ak benci...itu sebenaryer nk sembunyi kan perasaan sebenar aku pada dia...tapi sehingga kesaat ini cinta untuk dia masih ada...walaupon selepas berpisah dengan dia aku ada yang lain..tetapi perasaan cinta tetap pada dia...setiap saat aku memikir kan saat bahagia aku bersamanya...dengan dia aku tak ada nak selindung apa-apa yang terjadi pada diri aku...dengan dia aku jadi diri aku sendiri...istilah sahabat baik baginya untuk aku sudah memadai untuk saat ini..walaupon aku ingin kan lebih daripada itu...mungkin dia masih tidak menyedari apa yang aku rasakan terhadap dirinya sekarang..mungkin sampai saatnya nanti dia akan mengetahui sesungguhnya aku terlalu sayangkan dia n hubungan kami ini....

andai kata dia bukan jodoh ku..ku terima dengan ketentuan Illahi..mungkin antara kami waktu itu hanya sebagai sahabat...

andai kata dia milik ku yang hakiki..ku sedia terima dia seadanya...disaat dia melafaz kan kata cinta nya pada ku itu lah saat yang pling ku nanti kan dan aku lau insan yang paling bahagia....



ketahui lah wahai sahabatku...ak sungguh menyayangi mu lebih dari yang kau tahu....

Wednesday, 3 August 2011

entry tah pape

entry kali nie ak cume nk coretkan yang...................

















AK RINDUKAN DIER LAAAA!!!!!






Monday, 25 July 2011

MESTI REBUT SATU....

seperti yang aku janji kan laaa start puase nie aku nak try berniaga online..mana laa tau ada income mase raye nanti...

kat bawah nie aku de letak laa beberapa pic jam yang kowg sume ley tengok n jenguk2 dulu...

kalau berkenan kita boley cerita len k...













sume jam nie sama harga...

RM70 ( include postage + box)

murah kan???

de yang menarik minat anda????


meh beli satu....


jika berminat ley send kn detail kt email


farahanyfathil@yahoo.com


email kan...

1. NAMA
2. ALAMAT
3. NO TELEFON
4. CODE NUMBER BARANG


pas daa email kn ikut arahan selanjut yer yerk...


mudah kn...

moh laa kita beli satu tok pakai raya nie....

nak adiah kan kat owg pon boley....

tq...


happy looking n buying


muaahhhh...syg kowg....

Wednesday, 20 July 2011

SUGAR GLIDER!!!! APAKAH ITU???

pernah x kowg tau wujud yer binatang comel ini?? SUGAR GLIDER...itu laa dier...ia comel n kecik jerk..boley masuk dalam poket...binatang nie xde kt malaysia..lau de pon..mahal giler...ari uh ak de jmpe...kt bazaar jb...sepasang RM600 + sangkar...mahal kn...tp siyesly mang comel nk mampus Sugar Glider nie...

Sugar Glider nie adik beradik dengan kanggaroo...tp skali pandang macam tupai terbang laa...dier nie spesis mcm kelawar...jaga malam..siang tido...bg sesiapa yg xley tido malam uh ley laa jge dier..hahahaha

mesti kowg pelik kn nape ak ckp Sugar Glider nie adik-beradik dgn kanggaroo?? lau kowg nk tau..Sugar Glider betina nie de kantung kt depan dier...so mang sebijik macam kanggaroo laa...habitat dier lak suke dok dalam kelompok 5-10 ekor jerk...tp lau dapat sepasang pon ak ase nk elok sgt daa..ble dier beranak pinak ley laa ak jual blik..wet uh sume..hehehhee

menurut artikel yg ak de bace...Sugar glider nie haiwan eksotik kebanyakan negara sekarang..dier berbeza dgn binatang peliharaan yg len macam hamster o rabbit...dier de personaliti tersendiri, mood  dan sentitif..ia juga bersaiz kecil jerk...

kowg percaya x Sugar Glider nie boley mati kesunyian? yaa mang betol..sbb dowg nie mang daa biasa dok berkoloni..suke berkawan..lau kte beli dier single jerk pas uh kurang perhatian kt dier..dier boley mati kesunyian au...dier nie manje terlebey..lebey kurang mcm kanak2 perlu kn perhatian laa..

Sugar Glider nie dier mkn dedak ulat yg kowg ley beli kt kedai ikan...senang kn makanan dowg...

hish...lau ak dpat sepasang mang best laa..tp ak nk adiah kn kt seseorang..tp tggu laa ak kaye dulu bru ley bg adiah Sugar Glider nie kt dier...hahahaha

comel kn....

struktur badan dier...

ok..sekian...salam..


Tuesday, 19 July 2011

DISANA MENANTI DISINI MENUNGGU

waaa..tajuk entry mcm tajuk lagu laa...sebenar yer xde kaitan pon dengan tajuk lagu uh...kali nie ak nk kongsi cerita mengenai CINTA...

waa xpenah2 ak bkak cite pasal nie...hehehe..bohong laa lau ak cakap xde insan kt dunia nie xpernah ada rase cnta dalam hati...xkire laa cnta pada Allah, Nabi, ibubapa, kawan2,cikgu mahupon owg yg berlainan jantina dengan kte..

ak pernah bercnta gak...masuk kali nie mgkin hampir 10 owg kot...tp dlm 10 owg nie hanya 2 owg jerk yg mang ak betul2 syg n cnta...

owg ckp suka, syg dan cnta nie berlainan...yaa mang btul...mang lain...kadang2 kte syg kn owg uh..tp kte x cnta kn dier...tp ble kte cnta kn seseorang..perasaan suka dan syg uh mesti akn ada...plik kn???

tp itu laa jd pada ak...dalam hati ak sekarang ada 2 nama...masalah yer ak xtau yg mne yg ak syg..yg mne yg ak cnte...ssah kn mcm nie...ia mudah wat kte keliru..kdang2 uh smpi xlalu mkn laa ble pk...(ok yg uh bohong laa...)

mcm ner nk elak dri situasi mcm nie...senang jerk...


  1. sibuk kan diri dengan tugas harian...
  2. jauh kn diri dari henpon..ag bgus lau x topup...yg pkai bil uh pasti kn xyh byar..bg laa kene bar ke...
  3. jgn pk kn pasal mereka...lau rndu sgt stalker laa fb dowg ckup...xyh nk komen pape...
  4. lau msih rndu..tgok laa pic mereka...ag bek lau de pic bersama...mgkin trubat ckit rndu uh..
  5. jgn cntt mereka...bia kan mereka yg cntt kte...xde laa nmpk sgt mcm kte nie terhegeh2 kt mereka...then dri situ laa kte tau sape yg btol2 ikhlas dgn kte.....

mungkin cre2 nie mcm bodoh jerk kan..tp mang berkesan laa...cbe laa try..lau korang punya prob mcm ak nie...cbe laa ambek lgkah2 berikut...nie pon bgus tok mereka yg bru lepas break...huhuhuhuu

k...tmat suda entry nie....

bye

salam

love u

Saturday, 16 July 2011

ITS YOUR TURN BABE!!!!

yess..kali nie siyesly ak mang xde idea nk tulis entry..tp jari ak nie gatal sgt nk taip keyboard nie...xtau laa kali nie ak nk ngarut pasal pe pulak...

hurmmm...pk punya pk..tbe2 ak ase nk wat entry pasal geng ak yg bru ditubuhkan sem 2 ak kt uum...dowg nie laa pengubat ati ak time ak tengah dilanda beribu kedukaan...dowg nie laa byk dengar keluhan2 ak yg begitu byk...

owg ckp ilang seorang kawan xbermakna kte akn keseorangan....ak ilang seowg bff..tp ak dignti kan dgn 3owg bff bru...mgkin kali nie insyaallah hbgn kami kekal...




tudia..dia mai daa....nie laa pic geng ak...sume de 4 owg...3 owang dari johor (termasuk ak) sowg ag dri kelantan...

bek laa ak nk kenal kn sowg2...

mangsa pertama yg kene kutuk dgn ak ialah

FATIN NADZIRAH BT ISMAIL


dier nie ak kenal mse mule2 masuk UUM..ak kenal dier lau xsilap ak laa mase ari ke3 orentasi...
mcm ner ley kenal?? ak kenal dier kt blik sakit,...lwak kn pertemuan kami...akibat 22 sakit ley jd persahabatan smpi sekarang....ak mang ngam laa dgn dier...kemana2 kami sentiase berdua..daa mcm belangkas daa..pape program mesti ak dgn dier join skali..mang senang cte xley dipisahkan laa...tp oleh sbb satu prob...ak dgn dier semakin jauh...xtau mane silap yer...n xtau mcm ner..kami ley rapat blik..owg ckp lau bkn salah kte...hbgn uh ley perbaiki ag..dier nie slalu dgr prob ak...smpai kn MR.ASR ak pon slalu ngadu dgn dier prob kte owg...byk laa gak yg dier tau pasalak..hehehehe...xde rhsia laa antara kami..ak hope sgt hbgn kami nie kekal laa smpi akhir hayat...amin.....

mangsa kedua yg ptt dikutuk ialah.................


ZAMZARITH ABDUL MUTALIB


ak kenal minah nie mase join baksis rakan muda...mase tengok dier nie awal2 mcm sombonk jerk...pas uh dier tgur laa tny nama pe..kene pulak mase uh dier dpat 1 family dgn atin..mang mkin rapat laa kami...blik dari baksis uh dpat pulak jawatan dalam SRMUUM skali..perh mang kene laa kami wat geng haruk...dier nie jenis sempoi jerk..ckp mang men lepas jerk..pe yg terlintas kt otak dier dier akan sebut...perkataan yg dier biase sebut 'ayam' kambing' dan lain2 bianatang..hahahha...adat budak johor mang begitu...dier nie slalu laa mara kami lau kami nie wat silap..lebey kurang mcm mak tiri kami laa..hahahha...kadang2 byk keputusan dier yg wat kn..kami nie byk men2..sbb uh laa dier yg matang kn kami..(yeke???ke mcm terbalik jerk ayat ak nie??)..pape pon..mang best laa mmbe dgn minah nie..sbb dier nie jenis xberkira langsung..bek dari segi wet, mase, n tenaga....




yang last skali kene ketuk eh slah kutuk dgn ak ialah...............


NURASIKIN BT ..........................




alamak kantoi lak ak xtau nme bapak shikin...hehehehe..shikin nie owg kelantan...sape ckp owg kelantan xley join dak jb..sekarang daa terbukti kn..hahahha....ak xtau macam ner ak ley rapat dgn shikin nie...mgkin sbb dier nie rumate zam kot..bab uh laa kami rapat...mgkin jugak kerana ak dgn atin slalu lepak kt blik dowg..slalu abis kn makanan dowg n slalu gak laa kene kn c shikin nie..yg ak igt ak knal dier tima baksis gak,,tp mase uh xbape nk rapat laa...ak sendiri konpius laa...nape ak ley rapat dgn minah sekor nie...dier nie lau ajak shopping mang best..pandai giler tawar barang,...smpi nangis peniaga uh dier wat..mang giler laa dier nie lau bab tawar menawar..hehehehe...pape pon..mang happening laa mmbe dgn dier nie..sbb ak xkn henti ketawa lau jmpe dgn dier...de jerk lawak bongok yg dier nk wat...




nie pulak pic ak bersama mereka...xde pulak pic kami berempat...nnti laa nek sem 3 nie kte ambek pic byk2 ea??hehehehhehehe..

ak syg kowg sume...hope sgt hbgn kte nie kekal smpi akhir hayat...lau laa kte de salah paam..trus terang laa..jgn simpan...sbb mkin smpan ia akan jadi barah..igt barah itu ley bawak mati...chill............

Monday, 11 July 2011

ASPIRE ONE D255




lappy bru?? yaa..setelah bertungkus lumus keje nie laa hasil yg ak dapat..kire wet gaji ak ak abis kn beli lappy baru.. ASPIRE ONE D255.. mang bnde yg ak idam kn dri dulu...bkn nk membazir..cume lappy lme ak uh asyik wat hal jerk...sbb uh laa ambik peluang nie beli ag 1..sementara wet tgh masyuk nie...bek beli bnde yg kte nmpk dari beli bnde tah ape2...

lappy nie best...kecik ringan n senang dibawa..bateri pon long lasting...mang sesuai laa lau nk bawak g jalan2..

ak nie mang suke kumpul gadjet..walaupon ak x ikut sgt perkembangan..tp ak suke kumpul walaupon daa dari zaman ble owg len daa ad..

bg sesiapa yg mnat lappy nie gak..ley laa tau spec dier kt link ini...klik DISINI...


Friday, 8 July 2011

CANTIK KE TIDAK???

kadang2 kte terpikir apa itu cantik dimata dan cantik dihati...betol ker sumua lelaki zaman sekarang hanya mahukan perempuan yang cantik jerk..

sesetengah lelaki kata kan yaa...sesetengah lagi katakan tidak..

tapi lelaki-lelaki nie perasan x yg selalu yer dowg nie akn tgur perempuan yang cntik jerk...perempuan yang kurang cantik nie xde yer laa lelaki2 kt luar uh nk tgur apatah lagi nk layan...

apa pon persepsi orang terhadap kte..kte kene terima laa..orang ckp rezeki masing2...kte tengok laa sendiri dunia hari ini..kadang-kadang kte jmpe pasangan uh lelaki yer mak oi..ensem kalah kan artis..tp awek dier...biase2 jerk..kdang2 pulak uh kte jmpe awek dier macam model terkenal..(ley masuk miss malaysia laa ktekn) tp..balak dier...aduhai...mcm beauty n the beast laa pulak...

kdang2 ak terpikir..pe perasaan orang yg xbape nk lawa nie..mesti dowg nie rendah diri..sbb lelaki xpandang pon dekat dowg..

tp bg ak laa..bia laa perempuan uh xlawa...sbb ley kurangkan kes rogol..hehehhe..btol x?? yelaa..ble perempuan uh xlawa..lelaki xnk pndang..dier pkai mcm ner pon tetap xlawa..n lelaki nk tgok pon xde nafsu o selera..soo..dier dapat elak laa dari buaya darat yang hanya mahukan perempuan sbb nafsu jerk...

second bg ak perempuan yang xlawa nie xkesah pon nk kua rumah pakai mcm ner.sbb kt luar owg xkesah pon dier wujud ke x..dier pakai mcm ner lawa pon orang tetap tgok dier biase2 jerk...

thirdly, orang yg xbape nk lawa nie beruntung sbb dier akan jmpe orang yang btol ley trima dier seadanya...sbb..perempuan nie xde laa cntik luaran..mcm yg lelaki selalu nak kn..tp ble ade lelaki yg syg kn dier.makne yer perempuan uh beruntung sgt sbb jmpe sudaa cnte sejati..lelaki yg terima dier uh mesti nmpk pe yg orang len xnmpk betul x??

so..pada perempuan kt luar uh..jgn laa ase rendah diri sbb kte nie xlawa...xlawa bkn de pape masalah pon..sbb kte akn trime bende yg ag baik dri tuhan..soo.chillex laa..biaa laa lelaki xsuke pada kte sekarang..tp nnti kte akn jmpe seorang yg btol2 ikhlas terima kte..

pada lelaki kat luar sana uh..jgn laa nk pandang pada kecantikan sementara nih..kecantikan uh kalau allah tarik blik..huduh laa rupe yer..huhuhuu...soo cri laa perempuan yg cntik dalam...kompom smpi mati pon dier tetap cntik...sbb budi bahasa nie ag cntik dri rupe yg elok...

fikir2kan dan selamat beramal....

Saturday, 2 July 2011

PENCURI HATIKU

mungkin masih belum terlewat kot tok ak tulis entry pasal Mr.ASR ak..walaupon segalanya telah berakhir..tp mgkin nie laa jalan yang terbaik bagi kami..

bukan kami xcube pertahankan..tapi jodoh uh x de..kadang2 kte xley nk paksa..kte yg merancang tuhan yang tentu kan,..

terus terang ak kata kan hingga ke saat ini ak masih SAYANG kan dier..tp xtau laa dalam ati dier  mcm mane..agk lama gak laa kami bersama..hampir setaun gak laa..xsangka dier ley tahan dengan perangai ak yg xbape nk betul nie...(bru sedar per??)

k laa..ak nk cte laa ckit sal Mr.ASR nie...nama penuh dier Ahmad Syahir B. Rahmat...dilahirkan pada 19 mac 1991..asal dari Pontian Johor..anak ke-3 dari 5 org adik beradik..dalam family dier nie kre lelaki tunggal laa..bru jerk tamat belajar dari IKBN Alor Gajah Melaka...(hurmmm ase yer daa ckup kot..xyh laa nk tau lebey2..sepak mau??)

aku dgn caer (nme femes beliau) nie kapel pada tanggal 10/10/10...cantik kan tarikh kami kapel..kami nie dulu 1 sekolah..tp xpernah nk kenal...tp mesti pelik kan macam ner ley kapel...huhuhu...mcm ne kami ley lekat uh biaa laa jadi rhsia antare kami..bg sesiape yg tau uh..kre bonus laa tok korang...

dier nie suke wat ak tersenyum..ade jerk lawak bodoh dier uh nk kene kn ak..dier nie pemurah..xpernah nk berkire...bg ak dier nie sempurna..tp mcm ak kata kan td..jodoh kami x pnjg...seorg yg caring n romantik...huhuhu..ckp sal romantik ak teringat kenangan kami mase kt melaka dulu...itu laa sejarah pling manis dalam hubungan kami...

penyayang uh jgn ckp laa..setiap kali nk tido mesti kol ak sampai laa hp uh mati sendiri..kadang2 ak nie nakal rakam sore dengkur dier..hehehehe..truk kn perangai ak..dier nie pon sempoi jerk...xde laa kesah sgt..kadang2 ak ckp men lepas jerk..nasib bek laa dier nie paam ak nie macam ner..lau x alamat majuk laa sepanjang mase..

caer pon seorang yg pemaaf n suke mnx maaf lau dier de wat salah or lau ak yg wat salah...mgkin atas lasan uh kot ak kekal lame gak dgn dier nie..yg pling penting dier ley trime sape ak..walaupon bkn sume bnde..tp..dier ley trime bnde yg org len xley trime...hebat kn dier..

mesti korg pk nape kami berpisah lau sume yer baik tntg dier...msti salah ak kn??msti ak yg x pandai jge hubungan kn??

jawapan nya YA...ak yg terlalu bodoh lepas kan orang yang sayang kan ak..bkn senang nk dapat kan orang yg syg kn kita...tp..tu laa..mgkin ak nie msih lom nmpk sape dier waktu dier ad dgn ak...mgkin waktu uh ak leka dgn kerja yang sentiasa sibuk..

kalau laa dier sempat bace entry nie..ak hope sgt dier sudi maaf kan segala perbuatan ak terhadap dier..aku nak dier tau ak sentiasa sayang kn dier even saat  dan detik entry nie ak coret kn...ak nk dier tau..dier laa yg terbaik sepanjang ak kenal apa itu erti cinta...dan dier jugalah yg ajar ak apa itu kesetiaan...

nie laa Mr.ASR sy..






Mr.ASR sy nie xde laa ensem mcm pakwe2 anda kt lua uh..tp dier tetap teristimewa dalam idup sy...








nie laa sebahagian daripada kenangan kami bersama...walaupon kapel daa nk dekat setaun..tp kami nie jarang jumpe..yer laa sowg belaja kt kedah..sowg ag kt melaka...ssah nk jmpe cuti pon len2...







nie pulak ank2 kami...Mr.Little(teddy bear) dgn Baby Nieny(tortise)..ak jaga Mr.little yang dier bg uh sampai sekarang..nk tido mesti cri...n ak harap sgt dier jge laa Baby Nieny yang ak bg uh elok-elok..







p/s: still loving u babe...muahh,....